Ambasadorul Marii Britanii Martin Harris a declarat ca este ingrijorat privind proiectul de modificare a Codului Penal adoptat de Parlament, el considerand ca ANI si DNA sunt motorul reformei in viata publica in Romania si ca este important sa fie sprijinite inclusiv de politicieni.

Intrebat de jurnalisti ce pozitie are fata de legea de modificarea a Codului Penal, prin care parlamentarii si presedintele sunt scosi din categoria functionarilor publici si nu mai pot fi anchetati pentru o serie de infractiuni, Martin Harris a spus ca este "ingrijorat de aceasta problema".

"Eu cred ca ANI si DNA au avut realizari foarte importante pentru Romania, de fapt aceste institutii sunt motorul reformei in viata publica in Romania", a spus diplomatul, adaugand ca este foarte important ca si ANI si DNA sa aiba sprijinul tuturor, inclusiv al politicienilor, transmite MEDIAFAX.

In concluzie, Harris a spus ca spera ca va exista din partea Parlamentului "un angajament consistent in sprijinul luptei impotriva coruptiei".

Camera Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege prin care presedintele si parlamentarii sunt scosi din categoria functionarilor publici prevazuta in Codul Penal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.