Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, sustine ca modificarea Codului Penal nu ii face pe parlamentari imuni in fata organelor judiciare si nu ii protejeaza de ANI si DNA, iar ceea ce se intampla in ultimele zile este "o ampla campanie de dezinformare".

"Modificarile aduse Codului Penal nu ii protejeaza in niciun fel pe senatori si deputati de ANI sau DNA, acestia putand fi cercetati in continuare pentru fapte de coruptie, conflict de interese sau incompatibilitati", a declarat, miercuri, Zgonea pentru MEDIAFAX.

El a sustinut ca modificarile aduse Codului Penal nu ii pun in niciun fel la adapost pe parlamentarii care incalca legea si nu ii fac imuni in fata aplicarii acesteia.

"Ceea ce se intampla in ultimele zile este o ampla campanie de dezinformare. Atat DNA, cat si ANI functioneaza pe baza unor legi proprii, iar acele legi nu au fost modificate. Mai mult, ANI nu are nicio competenta in sfera penala, deci nu are cum sa fie afectata de vreo modificare a Codului Penal", a spus Zgonea.

El a mentionat ca, pur si simplu, Codul Penal "a fost armonizat" cu Constitutia si cu deciziile Curtii Constitutionale, care fac distinctie intre parlamentari, ca reprezentanti ai poporului, si functionarii publici.

"Nimeni nu ar trebui sa isi faca nicio grija. Parlamentarii pot fi in continuare cercetati pentru fapte de coruptie, cat si pentru conflict de interese sau incompatibilitati", a sustinut Zgonea.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege prin care presedintele si parlamentarii sunt scosi din categoria functionarilor publici prevazuta in Codul Penal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.