DNA cere Parlamentului European, prin intermediul Parchetului ICCJ, ridicarea imunitatii lui Ovidiu Silaghi, in vederea urmaririi penale a acestuia, pentru trafic de influenta, in dosarul de coruptie al lui Nelu Iordache, fostul ministru al Transporturilor fiind acuzat ca a cerut si primit mita.
"In conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constitutia Romaniei, art. 12 si 19 din Legea nr. 115/1999 si ale Deciziei nr. 270/10.03.2008 a Curtii Constitutionale, doamna Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, a inaintat catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie solicitarea si referatul intocmit de procurorii anticoruptie, in vederea sesizarii Parlamentului European pentru transmiterea unei opinii si formularea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva lui Silaghi Ovidiu Ioan, membru al Parlamentului European, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta in forma continuata, fapte comise in perioada in care avea calitatea de ministru al Transporturilor", se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX, miercuri, de Directia Nationala Anticoruptie.

Potrivit DNA, in 2012, Silaghi, in calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, ca o companie de transport aerian din grupul de firme controlate de acesta (Blue Air - n.r.) sa deschida noi rute care sa lege Aeroportul Satu Mare de alte destinatii din Europa, in schimbul exercitarii influentei sale asupra unor functionari din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania astfel incat sa fie facute in termen platile aferente contractelor incheiate cu firma omului de afaceri si pentru continuarea derularii contractelor, in conditiile in care erau inregistrate intarzieri in executia lucrarilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.