"Extremismul strazii" a determinat caderea Legii minelor in Parlament si sunt unele "voci ale strazii" care spun ca ar trebui triplate redeventele la petrol si gaze, dar asta ar insemna inchiderea tuturor investitiilor, a declarat miercuri Ionel Blanculescu, consilier al premierului.

"Extremismul strazii este foarte periculos pentru Romania. Este nevoie de un raspuns la aceasta forma de radicalism", a afirmat Blanculescu la conferinta anuala Reindustrializare si Infrastructura, transmite MEDIAFAX.

El a adaugat ca anul 2014 va fi o proba pentru Romania in privinta redeventelor la petrol si gaze si va fi o lupta "a radicalismului cu logica investitionala".

"Sunt voci ale strazii care spun ca ar trebui triplate redeventele, dar asta ar insemna inchiderea tuturor investitiilor", a aratat Blanculescu.
Prezent la conferinta, fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian a spus ca respingerea Legii minelor a fost "o mare lovitura".

"Nu pot spune ca mi-a venit sa plang, dar am trait o mare amaraciune. Respingerea Legii Minelor fost o mare lovitura, dar am vazut ca o tara intreaga se bucura", a spus Vosganian.

Modificarea Legii minelor a fost respinsa, luni, in plenul Senatului, fiind exprimat un numar de voturi sub minimum necesar pentru adoptarea acesteia, dupa o serie de dispute aprinse intre senatorii PDL si cei ai puterii in ceea ce priveste prevederile acesteia. Legea minelor nu a intrunit nici la Camera Deputatilor numarul de voturi necesar pentru a fi adoptata.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca Legea minelor va putea fi reluata fie prin procedura parlamentara, fie printr-un proiect de lege al Guvernului sau de ordonanta de urgenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.