Parlamentul a votat, marti, constituirea comisiei Calarasi, din care fac parte 13 deputati si senatori PSD, PNL, PC, PP-DD si UDMR, in timp ce PDL a anuntat ca nu va participa la aceasta comisie.

Proiectul de hotarare privind constituirea comisiei de ancheta Calarasi a avut 241 de voturi "pentru" si 10 voturi "impotriva", transmite MEDIAFAX.

Din comisie fac parte: de la PSD - Gabriela Firea, Eugen Nicolicea, Ioan Adam, Nicolae Serban, Mihai Vifor, Adrian Solomon, de la PNL - Mircea Dobra, Iulian Dumitrescu, Costel Alexe, Ioan Cupsa, de la PC - Vicentiu Mircea Irimie, de la UDMR- Tanczos Barna, de la PP-DD - Teiu Paunescu.

Liderul deputatilor democrat-liberali, Mircea Toader, a declarat ca PDL nu va desemna reprezentanti in aceasta comisie.

Birourile Permanente ale celor doua Camere au decis, luni, infiintarea comisiei parlamentare de ancheta privind achizitia unui teren in judetul Calarasi de catre Ioana Basescu.

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat ca infiintarea Comisiei de ancheta Calarasi nu are nicio relevanta si nu are nicio logica aceasta ancheta, aratand ca democrat-liberalii nu isi vor desemna reprezentanti.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, in urma unei discutii in biroul presedintelui Camerei Deputatilor cu liderii grupurilor PSD, ca deputatul Eugen Nicolicea va fi "probabil" presedintele Comisiei de ancheta in cazul Calarasi.

"Presedinte probabil ca va fi domnul deputat Nicolicea", a anuntat Ponta, mentionand ca mai sunt propusi ca membri ai comisiei senatorii Gabriela Firea, Serban Nicolae, Mihai Fifor si deputatii Ioan Adam si Adrian Solomon.

La randul sau, liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu, a sustinut ca este posibil sa fie propusa pentru sefia comisiei de ancheta si Gabriela Firea, urmand ca decizia sa fie luata in BPN al PSD.

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, ca este foarte bine ca isi incepe activitatea comisia parlamentara privind terenul achizitionat de Ioana Basescu, pentru ca este un prilej ca politicienii sa invete sa fie cinstiti si sa nu fure terenuri agricole de la ADS.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Aflat la cumparaturi intr-un supermarket din Bucuresti si rugat sa comenteze referitor la inceperea activitatii comisiei "Calarasi", presedintele a spus ca este "foarte bine".

"Nu-i rau deloc. Poate invata si politicienii sa fie cinstiti, sa ia credite, nu sa fure terenuri agricole la ADS (Agentia Domeniile Statului). Cel mai bine e sa nu furi statul, sa cumperi de la privati, cu credit", a precizat Traian Basescu.

Presedintele declara, recent, ca terenul din Calarasi a fost achizitionat cinstit, fiind vorba despre o afacere de familie, el mentionand ca nu si-ar fi permis ilegalitati si ca, de fapt, USL in ansamblu face un joc politic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.