Proiectul privind amnistierea si gratierea unor pedepse urmeaza sa fie supus marti votului in plenul Camerei Deputatilor, for decizional la acest act normativ, dupa ce Comisia juridica a adoptat luni seara raport favorabil cu amendamente.

Proiectul initiat de catre deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun a fost analizat in Comisia juridica, fiind adoptate o serie de amendamente luni seara, in conditiile in care la lucrarile comisiei au participat un sfert din totalul de 27 de membri, transmite MEDIAFAX.

Adoptarea raportului favorabil asupra proiectului in Comisia juridica s-a facut nu a fost facuta publica.

Conform unor surse parlamentare, urmare a amendamentelor adoptate de comisie, proiectul prevede amnistierea infractiunilor pedepsite cu inchisoare de pana la sase ani si gratierea pedepselor cu inchisoarea de pana la sapte ani. Termenele initiale erau de pana la patru ani pentru amnistie si de sapte ani pentru gratiere.

Proiectul de lege a fost respins in luna mai de Senat si urmeaza sa intre la vot in plenul de marti al Camerei, care este forul decizional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.