Senatorii si deputatii au tinut, marti dimineata, un moment de reculegere in memoria lui Nelson Mandela.

Momentul de reculegere a fost propus de liderul senarotorilor PSD, Ilie Sarbu, acesta aratand ca Mandela a fost "cel mai mare lider mondial" si ca in data de 10 decembrie este Ziua Mondiala a Drepturilor Omului.

"Nu am sa vorbesc despre rolul pe care l-a avut, il stiti cu totii, dar trebuie sa subliniem ca mesajul lui Nelson Mandela, dupa ce a stat ani de zile in puscarie si a suferit, a fost un mesaj de pace, de iertare", a mai spus Sarbu, potrivit MEDIAFAX.

Si deputatii au tinut, marti dimineata, un moment de reculegere, la propunerea presedintelui Camerei Valeriu Zgonea, in memoria lui Nelson Mandela.

"Incepand de astazi, lumea va marca si pierderea lui Nelson Mandela, unul dintre cei mai mari luptatori pentru drepturile omului. Suntem putini pe pamantul acesta care reusim sa facem ce a facut Nelson Mandela intr-o viata de om. Va propun un moment de reculegere in memoria unuia dintre cei mai mari lideri politici de exceptie", a spus Zgonea in plenul Camerei Deputatilor.

De asemenea, Valeriu Zgonea a mentionat ca in 10 decembrie se sarbatoreste Ziua Mondiala a Drepturilor Omului.

Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela a incetat din viata, joi seara, la varsta de 95 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.