Premierul Ponta le-a relatat guvernatorului Bancii Nationale, Mugur Isarescu, si senatorului PSD Mircea Geoana ca i-a invitat pe Ion Iliescu si Emil Constantinescu sa il insoteasca la Johannesburg, pentru Nelson Mandela, Constantinescu acceptand, iar Iliescu declinand invitatia din cauza drumului.

Intr-o discutie avuta la sediul BNR, premierul Victor Ponta le-a divulgat celor doi ca i-a invitat si pe fostii presedinti ai Romaniei, Ion Iliescu si Emil Constantinescu, sa il insoteasca in Africa de Sud.

Ponta a aratat ca Emil Constantinescu a acceptat si il va insoti, astfel, la Johannesburg, in schimb Ion Iliescu a declinat invitatia, din cauza distantei pana in Africa de Sud.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni dimineata, pentru MEDIAFAX, ca va pleca la Johannesburg, in Africa de Sud, pentru a participa la funeraliile lui Nelson Mandela.

"Luni seara, voi pleca la Johannesburg, pentru a participa la funeralile fostului presedinte sud-african Nelson Mandela," a spus Ponta.

Intr-un comunicat transmis ulterior de Guvern se arata ca prim-ministrul Victor Ponta va merge marti, 10 decembrie 2013, in Africa de Sud, pentru a participa la funeraliile nationale ale fostului presedinte Nelson Mandela, care vor avea loc pe stadionul FNB din Johannesburg.

Cincizeci si trei de sefi de stat si de guvern au confirmat ca vor merge in Africa de Sud pentru a participa la funeraliile lui Nelson Mandela, a anuntat duminica ministrul sud-african de Externe, Maite Nkoana-Mashabane, citat de AFP.

Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela a decedat, joi seara, la varsta de 95 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.