Eurodeputatul Monica Macovei sustine ca Adrian Nastase, Miron Mitrea, Victor Ponta si Dan Sova "poarta raspunderea contractului pagubos cu Bechtel si a minciunilor lansate in jurul acestuia".

Contractul de proiectare si construire a autostrazii Brasov-Cluj- Bors a fost incheiat in decembrie 2003, de catre Guvernul Adrian Nastase si continea multe nereguli, asa cum presa a relatat de-a lungul timpului, scrie Macovei pe blogul sau.

"«Pierderea» originalului acestui contract si neputinta ministrului Dan Sova de a «gasi» documentul, urmata de rezilierea contractului ridica multe semne de intrebare privind intentiile Guvernului Ponta. Pe cine vrea Ponta sa scape de raspunderea semnarii in 2003 a unui contract defavorabil Romaniei si cu plata de despagubiri? Pe Nastase si Sova?", adauga fostul ministru al Justitiei, transmite MEDIAFAX.

Ea mentioneaza ca in raportul de control prezentat vineri de Guvern sunt doua referiri concrete la numele sau, respectiv: mentiunea ca Ministerul Justitiei a transmis, la data de 24 septembrie 2013, o adresa in care precizeaza ca Nota de fundamentare care a stat la baza emiterii HG 224/2006 "nu a fost insusita" de ministrul Justitiei si ca la dosar exista o copie a documentului "care nu cuprinde semnatura ministrului Justitiei"; o adresa a SGG din 5 septembrie 2013 (anterioara raspunsului de la Ministerul Justitiei, din 24 septembrie 2013) care ar mentiona o copie certificata pentru conformitate cu originalul a notei de fundamentare care a stat la baza emiterii HG nr 224/2006, despre care SGG sustine ca ar fi semnata si de mine, in calitate de ministru al Justitiei, in sensul ca SGG precizeaza ca este vorba de faptul ca "inscrisul mentionat, la rubrica “ministrul justitiei” poarta impresiunea stampilei de la cabinetul ministrului".

"Incercarea Guvernului Ponta de a-mi lega numele de posibile nereguli este definitorie pentru modul in care guverneaza Victor Ponta: prin minciuna, falsuri si manipulari lansate cu scopul de a acoperi furturile lor. Nastase, Mitrea, Ponta si Sova poarta raspunderea contractului pagubos cu Bechtel si a minciunilor lansate in jurul acestuia", mai scrie Macovei in postarea intitulata "Contractul pagubos cu Bechtel a fost semnat de Guvernul Nastase si reziliat de Guvernul Ponta, neregulile si vinovatii acolo sunt".

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca Guvernul a sesizat deja DNA in legatura cu contractul cu Bechtel pentru construirea Autostrazii Transilvania pentru ca "este bine" sa se stie "din cauza cui nu s-a facut aceasta autostrada".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.