Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, intrebat despre acuzatia lui Traian Basescu potrivit careia este un premier "profund corupt", ca are treburi mult mai importante de facut, insa se bucura ca presedintele a raspuns macar pe jumatate apelului sau la responsabilitate.

La iesirea din Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca, premierul Victor Ponta a fost intrebat cum comenteaza acuzatia sefului statului la adresa sa, potrivit careia este un premier "profund corupt", el raspunzand ca are treburi mult mai importante de facut, transmite MEDIAFAX.

"Am treburi mult mai importante de facut, insa ma bucur ca la apelul meu de responsabilitate presedintele a raspuns macar pe jumatate, pentru ca am inteles ca a spus ca va promulga Legea bugetului asigurarilor sociale, ca sa putem macar plati pensiile", a afirmat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca Victor Ponta este un premier "profund corupt", care incearca sa-si ascunda coruptia sub acuzatii, seful statului enumerand, in acest context, subiectele legate de Rosia Montana, de memorandumul cu FMI si de acciza la combustibil.

"Victor Ponta este un prim-ministru corupt profund, care incearca sa isi ascunda hotia sub acte normative. A incercat sa faca sa dispara pur si simplu 380 de milioane de dolari pe care ni-i datora Rompetrol, ascunzandu-se sub o lege care a fost declarata, din pacate pentru el, neconstitutionala", a spus seful statului.

El a continuat: "Victor Ponta este corupt pentru ca a incercat sa isi ascunda sub o lege aranjamentele pentru Rosia Montana in loc sa fi parcurs circultul normal, prin care Guvernul isi asuma atributiunile constitutionale pe care le are".

Potrivit sefului statului, premierul este corupt pentru ca "a luat 2.800 de hectare pamant de la Academia Agricola si le-a transferat la Consiliul Judetean Braila".

Presedintele l-a mai acuzat pe Victor Ponta ca "este profund corupt" pentru ca il sprijina si ii faciliteaza lui Sebastian Ghita, patronul Romania TV, foarte multe contracte.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

"Da, este corupt", a mai spus Basescu despre premierul Ponta, precizand ca dovezile sunt chiar actele normative pe care presedintele PSD "le-a facut la presiunea baronetului lui".

Intrebat daca a sesizat Parchetul cu privire la aceste acte de coruptie, presedintele a spus: "Deocamdata sunt acte normative. Cand o sa-i vina timpul. L-am sesizat la fel cum a sesizat si el cu fiica mea".

Parlamentul a adoptat, miercuri, bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale de stat pe anul 2014, in prezenta premierului Victor Ponta si a ministrilor.

Seful statului a precizat, in mai multe randuri, ca va respinge Bugetul in conditiile in care acesta contine cresterea accizei la carburant.
De asemenea, presedintele a spus, in repetate randuri, ca premierul minte.

Joi, Traian Basescu a declarat ca Bugetul nu a sosit la promulgare, ca se asteapta sa primeasca legea luni si ca o poate analiza, inainte de a lua o decizie, pana pe 29 decembrie, el precizand ca va promulga imediat Bugetul asigurarilor sociale.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.