Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca "marele proiect de autostrazi" prezentat de catre premierul Victor Ponta denota lipsa de respect pentru populatie si a avertizat ca, daca primul ministru persista in a-l prezenta, nu ii va da sprijin la Bruxelles pentru a fi aprobat.

Basescu a spus ca acest proiect denota "lipsa de respect pentru cetateni si pentru interesele Romaniei".

"Pana acum v-am prezentat hotiile, dar nu am vazut lipsa mai mare de respect pentru populatie ca in aceasta prezentare pe care a facut-o premierul", a spus Traian Basescu, adaugand ca "nu poti sa furi cand desenezi".

Potrivit MEDIAFAX, seful statului a precizat ca Romania se poate lega de Europa si tarile din jurul ei prin cordidoarele 4, 9 si 7.

"Sa vii sa inovezi alte prioritati decat acestea este o iresponsabilitate, iar daca Ponta va persista sa prezinte acest proiect, nu va ascund ca nu-i voi da niciun sprijin la Bruxelles sa fie aprobat. De altfel, nici nu cred ca poate fi aprobat, atat timp cat coridoarele paneuropene sunt clare in Romania", a spus Traian Basescu.

El l-a acuzat pe premierul Victor Ponta ca are "gandire de politruc" pentru ca "nu intelege nimic din ce se intampla, nici macar in mersul cu masina, desi este copilot".

"Sunt oameni care nu gandesc prea mult, au un nivel de iresponsabilitate fata de interesele nationale", a mai spus presedintele, adaugand ca il ingrijoreaza acest lucru.

Premierul Victor Ponta a prezentat, marti, grupurilor USL proiectul privind reteaua de autostrazi care vor fi construite pana in 2018 si care va uni regiunile istorice, el propunand elaborarea unui proiect de lege prin care Guvernele viitoare sa fie obligate sa continue proiectele incepute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.