Directorul SRI, George Maior, a declarat, joi, intrebat ce asteapta comunitatea de informatii de la viitorul presedinte al Romaniei, ca isi doreste "aceeasi libertate" care i-a fost asigurata de actualul presedinte Traian Basescu.

Intrebat, la o emisiune difuzata de B1 Tv si evz.ro, ce asteapta comunitatea de informatii de la viitorul presedinte al Romaniei, George Maior a declarat: "Aceeasi libertate care i-a fost asigurata de actualul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, ceea ce este extraordinar de important pentru un serviciu de informatii, capabil sa isi realizeze neutru, independent, aceasta munca extrem de importanta pentru cetatean si pentru securitatea nationala este, cred, dezideratul cel mai important".

Despre riscul ca cineva sa "incerce sa limiteze" libertatea serviciilor speciale, George Maior a spus: "Nu ar fi in interesul lui de om de stat sa faca acest lucru. Riscuri, bineinteles, exista".

Directorul Serviciului Roman de Informatii a vorbit si despre viitorul an electoral, aratand ca intotdeauna "o campanie prezidentiala este extrem de tensionata si are reverberatii mari la nivel societal, la nivel institutional, la nivel de grupare a unor forte in stat si societate".

"In mod cert, va fi un an tensionat din acest punct de vedere. Multi spuneau ca nu poate fi mai tensionat decat 2009. Eu spun ca poate fi mai tensionat. Intotdeauna lucrurile progreseaza si in mijloacele politice si cu noile tehnologii, internet etc., sunt si alte posibilitati si atunci veti vedea, parerea mea, o dezbatere extrem, extrem de dura", a spus George Maior.

Referitor la "proiectul pentru Romania" in 2014 si la asteptarile pe acest subiect, George Maior a declarat ca un astfel de proiect ar trebui sa se refere la o evolutie buna in planul prosperitatii, al securitatii nationale si al capacitatii statului roman de a fi putenic in interior.

Despre capacitatea ca un astfel de plan sa devina realizabil, Maior a spus: "Cu oameni de stat si cu viziune si guverne puternice, da. Si cu planuri care se dezvolta operational".

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

"Uneori se vede prea putin si un anumit progres al Romaniei in ultimii ani, il vedem prea putin si s-au facut foarte multe lucruri interesante", a mai apreciat directorul SRI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.