Ministrul Mediului, Rovana Plumb, s-a intalnit miercuri, la Londra, cu Printul Charles si l-a invitat pe acesta sa viziteze, anul viitor, Delta Dunarii, oferindu-i in dar, cu acelasi prilej, un album cu poze din rezervatia naturala si o pictura de Aurel Popp cu un peisaj dintr-un sat romanesc.

Intalnirea, care a durat aproape o ora, a avut loc la resedinta Clarence House a mostenitorului la tronul Regatului Unit.

Potrivit MEDIAFAX, cei doi au discutat despre proiectele lansate in zona Transilvania de Ministerul Mediului si fundatia Mihai Eminescu Trust, patronata de Printul Charles, dar si despre dezvoltarea unor proiecte de agricultura ecologica, menita sa stimuleze si sa ajute micii fermieri.

Principalul subiect de discutie a fost lansarea proiectului pilot al unor statii de epurare 100% ecologice in zece sate din judetele Mures, Brasov, Sibiu si Harghita, de acesta urmand sa beneficieze peste 8.500 de locuitori din zona rurala.

Potrivit Ministerului Mediului, aceste statii sunt, practic, o copie a statiei de epurare lagunara, implementata si inaugurata la Viscri de Printul Charles.

Pe de alta parte, Rovana Plumb a tinut sa-i multumeasca Printului Charles, in numele Guvernului de la Bucuresti, pentru "munca si implicarea sa in proiecte din Romania".

Pe durata intalnirii, in fata resedintei Clarence House au protestat patru tineri care s-au recomandat studenti romani in Marea Britanie si care au afisat pancarte cu mesaje contra proiectului minier de la Rosia Montana si a exploatarii gazelor de sist.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.