Presedintele Traian Basescu i-a conferit Ordinul National "Steaua Romaniei" - in grad de Ofiter deputatului Aurel Vainer, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania.

Prin decretul semnat miercuri de presedintele Traian Basescu sunt decorati, de asemenea, Viatcheslav Moshe Kantor, presedintele Congresului European Evreiesc si Baruch Tercatin, scriitor si jurnalist.

"Astfel, in semn de apreciere pentru inalta tinuta morala si profesionala de care au dat dovada de-a lungul intregii lor cariere, pentru contributia determinanta pe care au avut-o in conservarea mostenirii iudaice si in imbunatatirea dialogului interreligios, precum si pentru consolidarea legaturilor romano-israeliene si promovarea imaginii Romaniei in lume, domnul presedinte Traian Basescu a conferit Ordinul National «Steaua Romaniei» - in grad de Ofiter domnului dr. Aurel Vainer, deputat, presedinte al Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, Ordinul National «Pentru Merit» - in grad de Mare Cruce domnului Viatcheslav Moshe Kantor, presedinte al Congresului European Evreiesc si Ordinul «Meritul Cultural» - in grad de Comandor, Categoria F - «Promovarea culturii», domnului inginer Baruch Tercatin, scriitor si jurnalist", se arata intr-un comunicat transmis de Administratia Prezidentiala, scrie MEDIAFAX.

Decorarea a fost facuta la propunerea secretarului de stat pentru Culte din cadrul Ministerului Culturii, Victor Opaschi, mentioneaza sursa citata.

Tot miercuri, seful statului a semnat un decret de decorare a profesorului universitar dr. Ion Tobosaru, acestuia fiindu-i conferit Ordinul National "Serviciul Credincios" - in grad de Ofiter, "in semn de apreciere deosebita pentru intreaga sa activitate de cercetare si de cadru didactic, fiind un model pentru tanara generatie".

De asemenea, printr-un alt decret, Georgeta-Ana Andreescu a fost decorata cu Ordinul "Meritul Cultural" - in grad de Cavaler, Categoria F - "Promovarea culturii", "in semn de apreciere deosebita pentru intreaga sa activitate de promovare a culturii romane, in calitate de cercetator si traducator".

Citeste si:
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD. Ce acuzații grave i...
Deputatul Aurel Bălășoiu a...

Aceste decorari au fost facute la propunerea ministrului Culturii, Daniel Barbu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.