Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca pensiile si salariile pot fi majorate de la 1 ianuarie doar in varianta in care presedintele Traian Basescu promulga Legea bugetului asigurarilor sociale si retrimite Parlamentului doar bugetul de stat pe 2014.

"Exista o singura varianta rationala pentru presedinte si poate ca in al treisprezecelea ceas va gasi acea bruma de ratiune pe care din pacate nu o are in ultima perioada: poate sa promulge bugetul asigurarilor sociale - ca sunt doua legi separate - poate sa promulge Legea bugetul asigurarilor sociale si atunci, da, pot sa dau pensiile marite chiar de la 1 ianuarie si eventual sa retrimita bugetul ca sa-si faca omul ambitia, sa nu para ca e slab si sa critice cine stie, doamna Udrea, ca e prea slab", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat daca i-a cerut presedintelui Traian Basescu sa puna in aplicare acest scenariu la intalnirea de marti seara, Ponta a raspuns negativ, aratand ca a realizat in acest moment aceasta varianta.

"Nu, chiar acest scenariu nu. Acum am realizat, din punct de vedere procedural, daca spune ca se pot da pensiile marite. Nu se pot da decat daca domnia sa promulga Legea bugetului asigurarilor sociale si retrimite doar Legea bugetului", a spus Ponta.

Initial, Ponta a spus ca Basescu "minte" atunci cand afirma ca Guvernul poate opera majorarile promise fara ca bugetul sa fie aprobat.

Solicitat sa comenteze faptul ca presedintele sustine ca si fara buget se pot opera acele majorari promise de salarii, Ponta a raspuns: "Presedintele din pacate minte. Nu pot sa il acuz ca nu ar sti, stie foarte bine ca, atat timp cat nu am baza legala, cum pot sa maresc un salariu sau o pensie daca nu am baza legala? Baza legala este Legea bugetului sau Legea bugetului asigurarilor sociale".

El a revenit si a precizat ca pensiile si salariile pot fi majorate de la 1 ianuarie doar in varianta in care presedintele Traian Basescu promulga Legea bugetului asigurarilor sociale si retrimite Parlamentului doar bugetul de stat pe 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.