Strategia propusa de Guvern pentru constructia de autostrazi prezinta o diferenta uriasa fata de celelalte strategii in domeniu elaborate de fostul Cabinet, si anume este realista si bazata pe bani disponibili si lucruri care pot fi facute, nu pe povesti nemuritoare, sustine premierul Victor Ponta.

"Nu toata lumea e fericita ca trece autostrada peste tot, cei care ne critica cel mai tare sunt cei care ani de zile au facut 40 de kilometri, 9 kilometri de autostrada pe an, dar aceasta strategie are o uriasa diferenta fata de restul strategiilor: este realista si bazata pe bani pe care ii avem si pe lucruri pe care le putem face, nu pe povesti nemuritoare, in special de la cei care au facut 9 kilometri pe an si acum ne spun noua cum ar trebui sa facem mai bine", a spus Ponta in sedinta de guvern, transmite MEDIAFAX.

El a sustinut din nou ca, in 2018, Romania va avea toate provinciile istorice legate printr-o retea de autostrazi.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, in fata grupurilor parlamentare USL, ca anual va fi alocata constructiei de autostrazi o suma cuprinsa intre 750 de milioane si un miliard de euro, Parlamentul si Guvernul urmand sa decida in fiecare an in ce directie aloca aceasta resursa suplimentara.

El a prezentat grupurilor USL proiectul privind reteaua de autostrazi care vor fi construite pana in 2018 si care va uni regiunile istorice, el propunand elaborarea unui proiect de lege prin care Guvernele viitoare sa fie obligate sa continue proiectele incepute.

Guvernul urmareste accelerarea proiectelor incepute, lansarea de noi proiecte din fonduri europene si cointeresarea partenerilor privati in finantarea autostrazilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.