Conducerea Parlamentului a discutat, miercuri, despre infiintarea Comisiei de ancheta Calarasi si a convenit ca aceasta sa fie formata din 15 membri, Birourile permanente reunite urmand sa aprobe luni hotararea de infiintare a acesteia, care trebuie supusa apoi votului plenului comun.

Anuntul a fost facut de secretarul Camerei Niculae Mircovici, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite, precizand ca pana luni liderii grupurilor parlamentare urmeaza sa stabileasca componenta nominala a comisiei de ancheta.

"Liderii grupurilor parlamentare au ramas sa discute aceasta problema, sa-si stabileasca componenta nominala. Comisia s-a hotarat sa fie formata din 15 membri si asta urmeaza sa se lamureasca pana luni", a spus Mircovici, raspunzand unei intrebari pe aceasta tema, transmite MEDIAFAX.

El a precizat ca luni va avea loc o noua sedinta a Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului, in care se va stabili programul de marti al Parlamentului, cand e posibil sa fie o sedinta comuna a celor doua Camere.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Parlamentul se va intruni pentru a vota proiectul de hotarare de infiitare a Comisiei de ancheta Calarasi dupa ce va adopta proiectul de buget pe anul 2014, el aratand ca tot atunci se vor face si nominalizarile membrilor acestei structuri.

"Nu am stabilit cine va conduce comisia, nu am stabilit nici macar membrii comisiei, deoarece azi draftul de hotarare intocmit de parlamentarii PSD, UNPR si PC il vom prezenta si colegilor de la PNL. Si, cand se ia decizia, imediat dupa Legea bugetului, atunci facem si nominalizarile", a spus Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, recent, ca terenul din Calarasi a fost achizitionat cinstit, fiind vorba despre o afacere de familie, el mentionand ca nu si-ar fi permis ilegalitati si ca, de fapt, USL in ansamblu face un joc politic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.