Senatorii si deputatii vor da, miercuri, votul final la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2014, acestia adoptand, marti seara, dupa noua ore de dezbateri, bugetele pe 2014 pentru toti ordonatorii principali de credite.

De asemenea, parlamentarii se vor pronunta prin vot miercuri si asupra proiectului Legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2014.

La finalul sedintei, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, i-a cerut presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, sa supuna votului final tot marti seara proiectul de buget.

"Daca tot am stat pana noaptea, hai sa votam si bugetul national. Suntem aici, ne-a apucat noaptea, hai sa il votam", a spus acesta, potrivit MEDIAFAX.

Propunerea a fost, insa, respinsa de Zgonea.

Potrivit proiectului, bugetul de stat se stabileste la venituri in suma de 100.932,3 milioane de lei, iar la cheltuieli in suma de 119.254,6 de lei, cu un deficit de 18.322,3 milioane de lei.

Potrivit anuntului lui Valeriu Zgonea, Birourile Permanente reunite se vor intruni, miercuri dimineata, de la ora 10.00, iar sedinta in plenul reunit al Parlamentului va incepe o ora mai tarziu.

El a adaugat ca in sedinta de miercuri Parlamentul ar mai putea sa ia act de rapoartele de activitate ale unor institutii precum Autoritatea Electorala Permanenta, SRI, CNCD, CNVM si CSA.

Proiectul de lege prevede si autorizeaza, pentru anul 2014, veniturile pe capitole si subcapitole si cheltuielile pe destinatii si ordonatori principali de credite pentru bugetul de stat, bugetele Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, creditelor externe, fondurilor externe nerambursabile si activitatilor finantate integral din venituri proprii.

Proiectul de lege a fost avizat favorabil de Consiliul Legislativ, Consiliul Economic si Social si de comisiile sesizate pentru avizare ale Parlamentului.

Amendamentele formulate de grupurile parlamentare ale PDL si UDMR au fost respinse in totalitate, proiectul de lege fiind adoptat in varianta propusa de comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor si Senatului.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Au fost, de asemenea, dezbatute si adoptate cele 10 anexe ale actului normativ, cu subdiviziunile lor, acestea facand parte integranta din textul legii.

Presedintele Basescu a discutat, marti, la Cotroceni, cu premierul Ponta, la intalnire fiind prezenti ministrii Chitoiu si Voinea, precum si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Seful statului a afirmat, in declaratia de presa sustinuta dupa intalnirea de la Palatul Cotroceni, ca punctul de vedere al lui Victor Ponta a ramas "inflexibil", respectiv ca va fi introdusa taxa suplimentara la combustibili.

Anterior afirmatiei lui Basescu, premierul Victor Ponta a declarat ca presedintele nu si-a schimbat pozitia fata de proiectul de buget, care a fost extrem de "inflexibila", iar singura rugaminte a Guvernului a fost, in aceste conditii, sa nu tergiverseze excesiv de mult aprobarea bugetului.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

"Presedintele Basescu va respinge legea, va sesiza CC, rugamintea mea a fost sa le faca intr-un termen rezonabil, sa avem bugetul la 1 ianuarie, nu mi-a garantat nici ca da, nici ca nu", a spus premierul, pe holul Parlamentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.