Premierul Victor Ponta a sustinut, marti, ca presedintele Traian Basescu vrea sa santajeze Parlamentul si Guvernul pentru a nu se mai face Comisia de ancheta in cazul achizitiei terenului din Calarasi, acesta fiind motivul pentru care a refuzat sa semneze Memorandumul cu FMI.

"Pentru mine lucrurile sunt foarte clare: presedintele practic vrea sa santajeze Parlamentul si Guvernul ca sa nu mai facem Comisia privind terenurile de la Calarasi. E un mod extrem de individualist si egoist de a face politica si de a-ti folosi functia", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a subliniat ca, personal, nu este de acord cu renuntarea la infiintarea acestei comisii.

"Daca conducerea Parlamentului va considera ca e util sa cedeze la acest santaj, eu unul nu sunt de parere ca putem accepta ideea sa nu mai facem Comisia cu terenurile domnului Basescu ca sa promulge bugetul. Cred ca sunt lucruri total diferite", a spus Ponta.

Premierul a mentionat ca, in opinia sa, acest mod de a-ti folosi functia pentru un interes personal este "probabil cel mai urat lucru facut de domnul Basescu in functia de presedinte".

Intrebat cum explica faptul ca presedintele Traian Basescu refuza sa semneze Memorandumul cu FMI, insa a semnat scrisoarea de intentie cu FMI, Ponta a precizat ca Basescu a semnat nu doar scrisoarea, dar a semnat toate celelalte documente pana acum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.