Premierul Victor Ponta a declarat, luni, in debutul sedintei BPN al PSD, la care presa a avut acces, ca isi doreste ca social-democratii sa isi pregateasca strategia parlamentara pentru adoptarea bugetulului, el aratand ca spera ca acesta sa si intre in vigoare pentru ca, altfel "sunt probleme".

"Vreau astazi sa pregatim strategia noastra parlamentara pentru urmatoarele zile, in primul rand pentru adoptarea bugetului. (...) Am vorbit si cu domnul Zgonea, va rog sa discutati si cu conducerea Senatului. Noi suntem pregatiti, ori azi, ori maine dimineata sa incepem dezbaterile in plen cat mai repede, sa adoptam bugetul si sa speram ca intra in vigoare pentru ca altfel inteleg de la fiecare dintre ministri ca sunt probleme destul de mari", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca in lipsa intrarii in vigoare a bugetului nu se vor putea da pensiile marite, nu se vor putea da hotararile judecatoresti la profesori si nu vor exista banii de cofinantare pentru fondurile europene.

"Ministrul Agriculturii mi-a spus ca nu putem sa dam subventiile in agricultura decat pe baza noii legi a bugetului. Deci cred ca foarte multe milioane de romani au nevoie de buget ca sa simta inca de anul acesta sau de la 1 ianuarie lucrurile bune care s-au intamplat si care trebuie sa se intample", a spus Ponta.

Citeste si: Blaga: PDL nu va vota bugetul pe 2014, dar participa la dezbateri


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.