Comisiile parlamentare de Buget au avizat, vineri, fara modificari, bugetele ANI, SRI, SPP, STS si al Academiei Romane.

Bugetul SRI este in suma de 1,1 miliarde de lei, adjunctul directorului SRI, generalul Ion George Viorel Voinescu aratand ca in acest buget Serviciul poate sa-si desfasoare misiunile potrivit legii si ca va solicita la rectificare "anumite fonduri specifice Serviciului".

Potrivit MEDIAFAX, bugetul SPP este in suma de 131 milioane lei, generalul SPP Ion Costea aratand ca acest buget va asigura protectia demnitarilor romani si straini prezenti in Romania, va duce la cresterea performantelor si profesionalismului personalului, va asigura mentenanta echipamentulu si plata soldelor si drepturilor banesti, precum si misiunile in tara si strainatate.

El a mai spus ca, totusi, acest buget afecteaza constructia noului sediu si ca spera sa obtina fonduri la rectificare.

Presedintele ANI, Horia Georgescu, a precizat ca sustine bugetul ANI pe 2014 in suma de 19 milioane de lei care va asigura functionalitatile necesare.

Reprezentantul Academiei Romane a solicitat suplimentarea bugetului institutiei cu 15 milioane de lei pentru "a salva cladirea Casa Academiei care va deveni centrul de excelenta european pentru strategia Dunarii".

Parlamentarii nu au acceptat acest amendament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.