Presedintele CEC Bank, Radu Ghetea, a declarat vineri ca a analizat creditul acordat Ioanei Basescu, fara a pronunta numele clientului, si considera ca nu au fost incalcate nici legile, nici regulamentele BNR si nici normele interne de creditare.

"Despre creditul de care se tot vorbeste in ultima perioada pot sa va spun ca l-am analizat si eu si consider ca, este o opinie personala, dar este si opinia bancii, nu s-au incalcat nici legile, nici regulamentele BNR si cu atat mai putin normele interne. (..) Vorbim mai multe dupa ancheta de la Parlament", a spus Ghetea intr-o declaratie la Sinaia, precizand ca nu va raspunde intrebarilor ziaristilor pe aceasta tema, transmite MEDIAFAX.

El a aratat ca nu are voie, potrivit Legii bancare, sa vorbeasca despre operatiunile derulate de un client al bancii.

Directorul Directiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, a anuntat joi seara ca BNR va initia, la solicitarea Ministerului Finantelor, un control de conformitate la CEC privind creditul acordat Ioanei Basescu, verificare care va incepe saptamana viitoare si va fi incheiata pana la 9 decembrie.

Retail jobs

Plenul Senatului a aprobat initierea unei anchete parlamentare privind activitatea CEC Bank de catre Comisia pentru buget-finante, iar ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, si presedintele CEC Bank, Radu Ghetea, sunt invitati pentru audieri in 9 decembrie la comisia senatoriala privind activitatea acestei banci.

Membrii Comisiei de buget din Senat au decis sa solicite bancii transmiterea, pana in data de 9 decembrie, a listei tuturor creditelor acordate in conditii speciale, incepand cu anul 2011.

Ioana Basescu arata la jumatatea acestei luni ca a cumpaart in luna septembrie un teren agricol de 290,41 hectare in judetul Calarasi, contractand un credit ipotecar de la CEC pe 30 de ani de peste 1 milion de euro si achitand din surse proprii aproape 280.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.