Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca "trece" si pe la Chisinau, la intoarcerea de la Vilnius, pentru o discutie cu presedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, mentionand totodata ca ambasada Romaniei la Chisinau organizeaza sarbatorirea Zilei Nationale, cu peste 1.000 de invitati.

"Trec si pe la Chisinau, pentru o discutie cu presedintele Republicii Moldova. Facem o escala la Chisinau, inainte de Bucuresti. Astazi, Ambasada Romaniei de la Chisinau organizeaza sarbatorirea Zilei Nationale, vor fi peste o mie de invitati. Si e o buna oportunitate sa mergem sa ii felicitam pe moldoveni la ei acasa si sa le spunem ca ii asteptam cu drag in Uniunea Europeana, dar nu ii asteptam pasiv, ii ajutam atat cat putem, ca sa avanseze pe acest drum", a spus Basescu, in conferinta de presa organizata la finalul summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, transmite MEDIAFAX.

Administratia Prezidentiala a transmis vineri si programul vizitei de lucru a presedintelui Traian Basescu in Republica Moldova.

Astfel, in jurul orei 16.30, la Aeroportul International Chisinau, seful statului urmeaza sa sustina o declaratie de presa comuna cu omologul moldovean, Nicolae Timofti, iar, de la ora 17.20, la Condrita, la resedinta prezidentiala, sunt programate convorbiri tête-à-tête cu presedintele R.Moldova.

In jurul ora 18.15, la Hotelul Leogrand din Chisinau, seful statului are programata participarea la receptia oferita de Ambasada Romaniei in Republica Moldova cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

Republica Moldova a parafat, vineri, cu ocazia summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, Acordul de asociere cu Uniunea Europeana.

Presedintele Traian Basescu a declarat, la Vilnius, ca "UE a trecut Prutul", el mentionand insa ca "drumul este lung pentru Republica Moldova" catre Uniunea Europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.