Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca gestul presedintelui Traian Basescu de a retrimite Parlamentului bugetul pe 2014 ar fi unui irational, el aratand ca isi doreste si ca este convins ca, pana la urma, se va evita aceasta situatie.

"Gestul presedintelui de a trimite inapoi bugetul ar fi un gest irational. Nu s-a intamplat niciodata in 23 sau 24 de ani", a spus Ponta.

El a precizat ca nu are in vedere taierea bugetului Administratiei prezidentiale in cazul in care presedintele ar trimite bugetul inapoi Parlamentului.

"Nu raspunzi tot cu masuri irationale. Si daca tai din bugetul Administratiei Prezidentiale la ce-mi foloseste? La nimic, ar fi un raspuns la un gest de copil tot printr-un gest de copil. Noi vrem sa fim oameni seriosi. Nu se pune asa problema. Se pune problema faptului ca, evident, imi doresc foarte mult si sunt convins ca pana la urma vom evita aceasta situatie", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a mentionat ca este nevoie de noul buget pentru a pune in aplicare majorarile stipulate de acesta. "Am vazut ca unii ori nu intelegeau, ori se faceau ca nu intelegeau. Eu nu am spus ca nu platesc pensiile de la 1 ianuarie. Sigur ca le platesc. Nu platesc pensiile marite daca nu am noul buget, adica nu pot sa le maresc. Nu pot sa maresc salariul minim. Nu pot sa maresc salariile pentru rezidenti. Nu ca nu le platesc deoc. Sunt convins ca orice om cu capul pe umeri a inteles foarte clar ce am vrut sa spun", a subliniat Ponta.

El a precizat ca isi doreste ca "orbirea politica" sa nu duca la impiedicarea punerii in aplicare a lucrurilor bune pe care le prevede bugetul pe 2014.

"Eu cred ca avand aceasta crestere economica, avand absorbtia fondurilor europene, avand cresterea exporturilor, trebuie sa simta si oamenii ceva din ceea ce s-a intamplat bine. (...) Imi doresc foarte mult ca orbirea politica sa nu impiedice totusi niste lucruri importante pe care le putem face prin noul buget", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.