Guvernul va avea mereu un dialog cu sindicatele bazat pe ratiune si normalitate, dar nu va da niciodata nimic ca rezultat al unor amenintari, a declarat premierul Victor Ponta.

"Va sprijin tot timpul pentru dialog si pentru ratiune. De amenintari, nu o sa dam niciodata nimic. De ratiune, de dialog, de normalitate, evident ca sunt extrem de deschis si vreau sa sprijin total eforturile pe care le-ati facut pentru a da tot ceea ce e omeneste posibil pentru sistemul de sanatate", a spus Ponta ministrilor Sanatatii si de Dialog Social, transmite MEDIAFAX.

El a aratat ca Guvernul va debloca peste o mie de posturi din sistem si va aloca 200 milioane lei din Fondul de rezerva si a multumit celor doi minstri pentru modul in care au pastrat" dialogul cu asociatiile si sindicatele din sanatate.

Premierul a acuzat si "iresponsabilitatea «presei basiste»" care ii indeamna pe medici sa intre in greva si "sa lase oamenii sa moara in spitale".

Miercuri, Guvernul a avizat plata dubla a personalului medical pentru zilele nelucratoare, sambata, duminica si sarbatori, si a aprobat suplimentarea bugetului Sanatatii cu 200 milioane lei in vederea platii arieratelor, a anuntat ministrul Nicolaescu, care a declarat ca astfel ar putea inceta greva medicilor.

Totodata, un numar de 1.124 posturi din sistemul de sanatate, in principal medici pentru toate specializarile, asistente si moase, vor fi deblocate prin scoaterea la concurs a acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.