Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri, in legatura cu propunerea lui MRU de formare a Blocului Unitatii Nationale, ca discutiile sunt binevenite, PDL nu s-a opus niciodata unificarii dreptei in jurul PDL si e de dorit incheierea unui protocol pentru un candidat unic la prezidentiale.

"Am citit scrisoarea lui Mihai Razvan Ungureanu, i-am spus evident ca, tinand cont de faptul ca avem un program foarte incarcat (...), voi fi astazi in Senat si vom putea discuta, de fapt am mai discutat, discutiile sunt intotdeauna binevenite. Noi niciodata nu ne-am opus unificarii dreptei. Dimpotriva, discutam si putem ajunge la proiecte comune pe care sa le sustinem, putem ajunge la concluzia ca va trebui sa avem o conduita comuna, in sensul in care adversarul comun este USL, si nu PDL", a precizat Vasile Blaga inainte de sedinta BPN al PDL, intrebat in legatura cu initiativa lui Ungureanu pentru formarea Blocului Unitatii Nationale, transmite MEDIAFAX.

El a spus ca unitatea dreptei trebuie sa se faca in jurul PDL, care este un partid puternic, cu structuri puternice in teritoriu si "conteaza atat de putin orgoliul unuia sau altuia".

Blaga a adaugat ca PDL a luat decizia de a candida singur la europarlamentare, dar ca se poate ajunge la incheierea unui protocol intre partide pentru un candidat unic la alegerile prezidentiale.

"Sigur ca la europarlamentare decizia partidului este clara si a fost luata la Baia Mare, asa ca vom merge singuri la europarlamentare, dar putem incheia un protocol intre partide fara nicio problema, sa avem un candidat unic la alegerile prezidentiale, si asta este de dorit", a afirmat Blaga.

El a spus ca incep discutiile si se poate ajunge la concluzii pozitive inainte de europarlamentare.

Citeste si: MRU propune constituirea in randul opozitiei a unui Bloc al Unitatii Nationale


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.