Presedintele Traian Basescu l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Li Keqiang, prim-ministru al Republicii Populare Chineze, seful statului exprimandu-si convingerea ca relatiile cu China se vor desfasura in frame-ul legislativ al Uniunii Europene.

La inceputul intalnirii, la care presa a avut acces, presedintele a apreciat ca summit-ul de la Bucuresti este un pas inainte, comparativ cu cele de la Budapesta si Varsovia.

Presedintele Traian Basescu a transmis mesajul sau de salut pentru presedintele Republicii Populare Chineze.

"Am urmarit desfasurarea summit-ului, dar si a relatiei bilaterale Romania-China. Cred ca fata de summit-urile de la Budapesta, Varsovia, cel de la Bucuresti este un pas inainte", a spus seful statului, potrivit MEDIAFAX.

"Am convingerea ca relatiile dintre Romania, China si tarile din Europa Centrala si de Est se vor desfasura in frame-ul legislativ al Uniunii Europene", a mai spus Traian Basescu.

Presedintele a amintit ca Romania si China au o "relatie politica traditionala excelenta".

"Avem o relatie politica traditionala si excelenta. Noi nu o sa uitam niciodata pozitia Guvernului chinez in 1968 si nici faptul ca intotdeauna China a fost un sprijin pentru Romania, si in Consiliul de Securitate al ONU si in orice organizatie internationala", a mai spus Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.