Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca la nivelul conducerii PNL s-a decis sustinerea a doua amendamente la bugetul de stat pe 2014, cele initiate de parlamentarii de Iasi Relu Fenechiu si Varujan Vosganian.

"Am discutat despre buget, sunt doua amendamente foarte importante ale colegului Fenechiu, ale senatorului Vosganian, deci grupul parlamentarilor de Iasi, amendamente pe care le vor sustine in ansamblu grupurile parlamentare liberale si vom solicita si partenerilor in cadrul USL sustinerea lor, privitoare la autostrada Iasi-Targu Mures si la Aeroportul din Iasi", a anuntat liderul PNL, la finalul sedintei de luni a conducerii partidului, transmite MEDIAFAX.

El a mentionat ca in cazul celor doua proiecte a existat un angajament politic al USL, dar si al premierului, iar din bugetul CJ Iasi s-au alocat deja sume care vor trebui completate de la bugetul de stat.

Intrebat daca sunt si alte amendamente ale parlamentarilor PNL care sa fie asumate de partid, Antonescu a raspuns: "Nu, noi vorbim de acestea doua, in rest sigur ca grupurile parlamentare a cu toate ca existau, cum se intampla intotdeauna a au fost cat se poate de rezonabile, au inteles ca, de vreme ce Guvernul nostru a propus un proiect de buget, nu putem sa facem exces de amendamente. In sensul acesta, la 150 de parlamentari liberali, exista doar sase amendamente".

De asemenea, presedintele PNL a fost intrebat daca poate garanta faptul ca banii proveniti din majorarea accizelor vor fi alocate pentru construirea de autostrazi.

"Eu nu pot garanta, dar eu am luat act si asa a fost toata discutia, ca banii vor merge acolo, si nu in alta parte si va pot garanta ca vom monitoriza acest lucru (...) Autostrazi in cea mai mare parte, cu posibilitatea sa fie vorba si de drumuri nationale, si vom monitoriza acest lucru si prin ministrul de Finante si prin membrii din Guvern si prin Parlament", a spus Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.