Instanta suprema a amanat luni, la primul termen, judecarea recursului in dosarul Transformatorul", in care fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, iar ceilalti cinci inculpati au primit pedepse intre cinci si sapte ani de inchisoare

Completul de cinci judecatori al instantei supreme trebuia sa inceapa luni judecarea recursurilor formulate atat de Relu Fenechiu, Lucian Fenechiu, Mihai Bogdan Damian, Ioan Turbatu, Ion Marghidan, Petru Andronache, cat si de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie impotriva condamnarilor la inchisoare cu executare dispuse, in 12 iulie, in cazul celor sase inculpati.

Potrivit MEDIAFAX, unii dintre inculpatii din dosar au cerut instantei sa amane inceperea discutiilor in recurs, pentru a-si putea pregati apararea.

Cei cinci judecatori din completul care judeca recursul in dosarul "Transformatorul" au admis cererile si au stabilit urmatorul termen de judecata in 9 decembrie.

In 12 iulie, Relu Fenechiu, atunci ministru al Transporturilor, a fost condamnat de instanta suprema, in dosarul "Transformatorul", la cinci ani de inchisoare cu executare si trei ani interzicerea unor drepturi, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata.
La aceeasi pedeapsa au fost condamnati fratele ministrului Transporturilor, Lucian Fenechiu, si Mihai Bogdan Damian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.