Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova, a declarat ca in cazul creditului bancar acordat Ioanei Basescu de la CEC "ilegalitatile sunt evidente", iar presedintele bancii, Radu Ghetea, ar fi trebuit sa demisioneze, dupa aparitia scandalului pe aceasta tema.

"In mod evident sunt niste ilegalitati acolo care trebuie analizate. Ilegalitatile sunt la CEC in primul rand. Pentru mine, intrebarea simpla este una singura: un cetatean al Romaniei, X, avand veniturile doamnei Ioana Basescu, si situatia financiara a domniei sale, exact aceea care este, nici nu o stiu exact, ca nu m-a interesat, putea obtine acest credit de la CEC in conditii identice? Da sau nu?", a spus ministrul la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV, transmite MEDIAFAX.

El a afirmat ca stie destul de putin despre piata terenurilor agricole din Romania si ii este greu sa se pronunte daca pretul platit de fiica presedintelui pentru respectiva suprafata a fost redus sau ridicat.

"Pe mine ma intereseaza comportamentul CEC-ului, care fiind o banca a romanilor nu poate sa fie pentru unii muma si pentru altii ciuma", a spus Sova.

Conducerea Senatului a aprobat luni infiintarea unei subcomisii de ancheta privind activitatea CEC Bank.

"Comisia de ancheta eventual ar putea constata ca institutiile statului, CEC, Parchet, Administratia Prezidentiala, au folosit functia respectiva pentru interesele private ale cuiva sau nu. Si daca vor constata ca exista suspiciunea savarsirii unor fapte, bineinteles vor inainta raportul catre autoritatile competente", a spus Sova.

El este de parere ca presedintele CEC, Radu Ghetea, ar fi trebuit sa demisioneze.

"Ar fi fost o solutie frumoasa de iesire de aici, pentru ca, v-am spus, din punctul meu de vedere ilegalitatile sunt evidente. Imi permit sa ma antepronunt, pentru ca sunt om de drept. (…) Stiu cum se dau credite, am aceasta specializare din domeniul juridic, cu financiarul, si stiu cum se dau. Eu va spun ca un cetatean roman de rand, intr-o situatie identica, nu ar fi obtinut acest credit", a spus ministrul delegat.

Citeste si:
Tipuri de parchet din lemn: Ghidul tău absolut
Tipuri de parchet din lemn:...

Sova a precizat ca el nu mai are credite, lichidandu-le inainte de a deveni politician, pentru a nu exista "comentarii".

Intrebat ce credit a avut, el a raspuns ca imprumutul a fost unul "mic", de 130.000 euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.