Parlamentarii USL vor ramane in Bucuresti si vor lucra la Parlament pana cand proiectul de buget pentru anul viitor este aprobat final si promulgat, indiferent daca presedintele Traian Basescu va retrimite sau nu documentul spre dezbatere parlamentara, a declarat liderul USL, premierul Victor Ponta.

"Parlamentul, cel putin USL, nu va intra in vacanta pana cand nu termina toate procedurile cu bugetul. Indiferent daca (presedintele Basescu -n.r.) il retrimite sau nu, noi ramanem si votam. Pana cand bugetul e aprobat final si promulgat, toti parlamentarii nostri raman la Parlament. E cel mai important act al Parlamentului si sunt convins ca si UDMR-ul, si minoritatile, si PP-DD-ul vor ramane. Ca pleaca PDL-ul in vacanta, cu ei sau fara ei tot aia e", a spus Ponta la Romania TV, transmite MEDIAFAX.

El a apreciat ca votul final in Parlament pentru buget va fi pe 10-15 decembrie.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la B1, ca va trimite inapoi bugetul de stat pe 2014, daca se pastreaza cresterea accizei la benzina cu 7 euro centi si se mentine cresterea cu o mie de miliarde la ministerul Dezvoltarii, condus de Liviu Dragnea.

Premierul Victor Ponta a afirmat, insa, joi dimineata, ca Guvernul va mentine prevederile proiectului de buget pe anul viitor, inclusiv introducerea accizei de 7 euro centi la litrul de carburant, deoarece au fost negociate cu FMI si CE, iar presedintele Traian Basescu a semnat acordul cu aceste institutii desi putea sa nu semneze.

El a adaugat insa ca nu crede ca presedintele va bloca cresterile de pensii si de salarii pentru profesorii debutanti si medicii rezidenti si nici cresterea salariului minim.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.