Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca terenul din Calarasi a fost achizitionat cinstit, el precizand ca nu si-ar fi permis ilegalitati.

"Este un joc politic pe care il face USL. Ce va pot spune cert e ca niciodata nu mi-as fi permis ilegalitati in achizitionarea unui teren. E o afacere de familie, cinstita, cu bani luati de la banca. Niciun ban de la Ponta, Chitoiu sau Antonescu. Creditul e la dobanda pietei din ziua in care s-a facut contractul. Fiica mea a depus dosarul la sucursala Victoriei. CEC-ul e singura banca care finanteaza agricultura romaneasca", a declarat Basescu, la B1 TV, potrivit realitatea.net.

Presedintele a afirmat ca a vorbit cu ministrul Daniel Chitoiu la 40 de zile dupa ce se acordase creditul.

"Am vorbit cu minsitrul Chitoiu la 40 de zile dupa ce se acordase creditul si l-am rugat sa nu il schimbe pe Ghetea pentru ca este un bancher cunoscut prin valoare. Eu cu omul acesta si BNR am pregatit acordul de la Viena. Le-am spus ca nu il schimb pe Ghetea cu un politruc. Am facut o discutie cu ministrul de Finante sa nu facem o schimbare politica la CEC. Cred ca mi-a produs un prejudiciu major pentru ca oamenii spun ca nu au bani sa ia o casa si fiica presedintelui ia atat de mult credit. Pe de alta parte, e o afacere de familie cinstita care nu aveam de ce sa o aman. Se lanseaza minciuni. Il vad si pe Ponta de care am spus ca e un mincinos. (...) Niciodata nu as fi facut un lucru ilegal. E exclus! Creditul e luat corect", a mai adaugat seful statului.

"Nu va pot spune ce e in interiorul USL. Privit din afara, din experienta, acolo nu e dorinta de rupere a aliantei, ci o competitie cine e jupanul aliantei. Ponta e mai lipsit de caracter decat Antonescu. Ponta vrea sa para stapanul inelelor, un om care vrea sa fie tot timpul primul. E clar ca forta premierului e mult mai mare decat a presedintelui Senatului. Vad disputa intre doi politicieni insuficient de maturi. Partidele nu lasa alianta sa se rupa", a precizat Traian Basescu.

"Intre Ponta si Antonescu, nu voi ezita sa pun votul in urna pentru Antonescu. Ii stiu pe amandoi. Macar Antonescu nu minte de dimineata pana seara. Amandoi sunt doua belele pentru Romania, si incompetenti, si cu reputatie proasta. Daca dreapta va fi relaxata, incat sa le dea sentimentul ca nu pot face nimic, Ponta si Antonescu vor juca in doi prezidentialele", a concluzionat presedintele Basescu.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.