Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marti, ca forma proiectului privind descentralizarea adoptata prin angajarea raspunderii nu-i aduce din punct de vedere al continutului "foarte multa multumire", precizand ca discutia pentru descentralizarea altor domenii va continua.

Dragnea a fost intrebat daca este multumit de forma proiectului de lege privind descentralizarea in forma pe care Guvernul si-a angajat raspunderea.

"Forma ma multumeste, continutul nu-mi creeaza foarte multa multumire, dar sunt un om realist si cel mai important lucru este ca s-a facut aceasta bresa in structura asta foarte puternica de la nivelul Bucurestiului pe care o sustin foarte multi oameni din esalonul doi-trei din administratia centrala", a declarat Dragnea, potrivit MEDIAFAX.

El a mai afirmat ca "descentralizarea" este un proces continuu si spera ca anul viitor sau peste doi ani vor fi descentralizate si alte institutii.

"Discutia despre domeniile care nu s-au descentralizat va continua. Ca decizia va fi luata anul viitor sau peste doi ani de zile, cand speram sa infiintam regiuni administrative, este o cu totul alta discutie. Eu nu voi inceta niciodata sa sustin acest punct de vedere, despre politie. Politistii care ar fi fost transferati sub autoritatea primarilor de orase si municipii nu ar fi avut nimic de suferit, ba dimpotriva. Ar fi pastrat toate drepturile, in plus ar fi putut sa primeasca beneficii in plus de la primarii", a declarat Dragnea.

El a mentionat ca politia locala exista in cazul municipiilor care isi permit, iar cele care nu pot sustine acest lucru nu au servicii de politie locala.

Vicepremierul a afirmat ca amendamentele acceptate de Guvern privesc anexele la proiectul descentralizarii unde au fost modificate repere de inregistrare ale imobilelor transferate, in urma discutiilor cu alesii locali.

"Un amendament important pe care l-am preluat a fost unul care se refera la preluarea la directiile de sanatate publica si a laboratoarelor de analiza", a mai afirmat Dragnea.

El a mai afirmat ca actualii sefi ai institutiilor judetene descentralizate vor ramane in functii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.