Deputatul PSD Miron Mitrea a declarat, vineri, ca organizarea referendumului pentru revizuirea Constitutiei in turul doi al alegerilor prezidentiale nu are rost si ca este bine ca acesta sa aiba loc in primul tur.

Intrebat in legatura cu organizarea referendumului pentru revizuirea Constitutiei in primul tur sau al doilea tur al alegerilor prezidentiale, Miron Mitrea a precizat: "Eu personal in primul tur ii vad rostul, in al doilea tur nu-i mai vad rostul. In al doilea tur problema prezentei la vot va fi mult mai mare, deci referendumul pentru Constitutie in primul tur este si un sprijin pentru prezenta la vot. Haideti sa fim cinstiti. Si era si singurul mod in care puteam sa punem in discutie referendumul pe Constitutie dupa o decizie speciala, ca sa fiu foarte elegant, a Curtii Constitutionale".

Potrivit MEDIAFAX, Mitrea a spus ca pana la urma aceasta problema este o chestiune politica si personal nu crede ca are rost sa fie referendumul in turul doi.

"Se uita proceduristii pe treaba asta. Sa-i lasam pe ei sa discute si daca se poate in turul unu, atunci sunt de parere ca este bine sa fie referendum in primul tur. Daca nu se poate in primul tur, sa o lasam dupa", a mai spus Mitrea, precizand ca este opinia sa personala.

La randul sau, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat, ca problema lipsei de cvorum va exista indiferent daca organizarea referendumului pentru revizuirea Constitutiei se va face in primul tur sau in al doilea tur.

"Depinde de calculele politice pe care si le fac cei care organizeaza asemenea referendum, pentru ca ce mi-e primul tur, ce mi-e al doilea tur, daca e discutia de 30% poate sa existe o lipsa de cvorum si la primul tur si la al doilea tur", a precizat Mircea Toader.

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat, joi, ca seful statului trebuie sa-si accepte infrangerea in urma respingerii sesizarii Curtii Constitutionale, pe legea referendumului, precizand ca revizuirea Constitutiei poate fi realizata in turul al doilea al prezidentialelor.

Curtea Constitutionala a respins, joi, cu majoritate de voturi, sesizarea presedintelui Traian Basescu in cazul legii referendumului, care prevede reducerea cvorumului de participare la 30%.

Citeste si:
Olaf Scholz: „Referendumurile nu vor schimba poziția Germaniei...
Olaf Scholz: „Referendumurile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.