Instanta suprema a amanat vineri, la primul termen, judecarea dosarului in care Miron Mitrea si Irina Jianu sunt acuzati de fapte de coruptie in legatura cu renovarea casei mamei deputatului, dupa ce acestia au cerut un nou termen pentru a-si putea angaja avocati.

Deputatul Miron Mitrea a fost prezent, vineri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, el declarand ca se reia judecata in dosarul in care procurorii anticoruptie semnaleaza pretinse infractiuni in cazul unor lucrari de renovare facute la casa mamei sale, transmite MEDIAFAX.

In sala de judecata, Miron Mitrea si Irina Paula Jianu au cerut judecatorilor un nou termen de judecata, pentru a-si putea angaja aparatori. Miron Mitrea a aratat ca trimiterea in judecata in acest caz s-a facut rapid, astfel ca mai are nevoie de timp pentru a lua legatura cu o casa de avocatura.

Procurorul DNA prezent la primul termen al procesului a fost de acord cu amanarea inceperii discutiilor in acest dosar, dar a cerut instantei sa puna in vedere inculpatilor ca la termenul urmator sa aiba avocati, iar acestia sa aiba apararea pregatita.

In acest context, Miron Mitrea le-a cerut judecatorilor ca, daca se poate, sa nu acorde termen in perioada 27 noiembrie - 8 decembrie.

Instanta a stabilit ca discutiile in dosar sa fie reluate in 13 decembrie.

Miron Mitrea a declarat, la iesirea din sala de judecata, ca "dureaza ceva timp pana alegi un avocat bun care sa te reprezinte" si a aratat ca in perioada 27 noiembrie - 8 decembrie are chestiuni personale de rezolvat, pe care nu doreste sa le comenteze.

In 25 octombrie, procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Miron Mitrea, ministru al Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei in perioada 2000-2004, in prezent deputat PSD, pentru luare de mita, instigare la fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, ultimele doua infractiuni in legatura directa cu infractiunea de luare de mita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.