Presedintele Traian Basescu l-a primit, joi seara, la Palatul Cotroceni, pe premierul Republicii Moldova, Iurie Leanca, acesta multumindu-i sefului statului pentru sustinerea cauzei tarii sale, cei doi vorbind si despre importanta Summit-ului de la Vilnius.

"Mai e putin pana la Vilnius", i-a spus presedintele Traian Basescu premierului moldovean Iurie Leanca, in momentul primirii, acesta replicand: "Mai e putin pana la Vilnius si, dupa aia, e viata si dupa Vilnius”.

Potrivit MEDIAFAX, Traian Basescu a continuat, precizand ca Summit-ul de la Vilnius este important.

Premierul moldovean a tinut sa arate ca presedintele Traian Basescu a fost extrem de activ si la Bruxelles si in alte capitale europene, pentru a promova si sustine cauza Republicii Moldova.

"Era si cauza noastra", a replicat Traian Basescu.

Premierul Iurie Leanca a mai declarat ca situatia din regiune si de la Chisinau este una "foarte dinamica si foarte complexa".

Seful statului i-a spus premierului Republicii Moldova ca a discutat, la Paris, cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, pe care l-a "rugat", premergator intalnirii pe care premierul moldovean o va avea, vineri, cu primul-ministru Victor Ponta, sa se gandeasca la niste resurse din "Connecting Europe" (pentru interconectare energetica - n.r.), "pentru linia de 400 kw si cele doua de 400 de kw".

"E pregatit pentru subiect", a adaugat Traian Basescu.

Premierul Republicii Moldova a declarat, la randul sau, ca discutiile de vineri, cu premierul Victor Ponta, sunt extrem de importante.

"Sper sa finalizam cateva proiecte pe care le-am lansat impreuna cu dumneavoastra, acum ceva timp in urma, si acelea care tin de interconexiunea pe gaze si energie electrica. Sper sa gasim finantare si pentru cel putin doua poduri, ca sa revenim la o infrastructura cea mai dezvoltata, pana la cel de-al doilea razboi mondial. Trebuie sa discutam putin si despre Vilnius si ce facem la Vilnius", a afirmat Iurie Leanca.

Premierii roman si moldovean, Victor Ponta si, respectiv, Iurie Leanca, vor avea vineri, la Bruxelles, o intalnire cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, la finalul careia cei trei oficiali vor face declaratii presei.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.