Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a inaugurat, joi, la Palatul Parlamentului, o expozitie de vinuri din Republica Moldova, aratand ca doreste astfel sa puna in practica o promisiune mai veche a lui si ca este un semnal ca institutiile statului roman sustin economia R. Moldova.

"Impreuna cu ambasadorul Republicii Moldova am dorit sa punem in practica o promisiune mai veche a mea si a presedintelui Parlamentului R. Moldova expozitia de vinuri moldovenesti, ca un semnal ca institutiile statului roman, Parlamentul Romaniei sustin economia Republicii Moldova. Suntem alaturi de prietenii nostri", a afirmat Valeriu Zgonea, potrivit MEDIAFAX.

Zgonea a spus ca a dorit sa dea un semnal companiile din Moldova ca daca exista o sanctiune pe piata Rusiei, Romania si UE ii sustin.

"Vrem sa dam un semnal companiilor din Moldova ca daca exista o sactiune pe piata Rusiei, Romania si UE ii sustin si trebuie sa-i ajutam pe moldoveni daca vrem sa fie pro-europeni, daca vrem sa-i ajutam sa ajunga in Europa", a spus Zgonea.

Zgonea a mai spus ca produsele moldovenesti si in primul rad celebrele vinuri moldovenesti sunt foarte bune pentru piata europeana si are speranta ca in viitorul apropiat tot mai multi romani le vor cumpara.

El a multumit Guvernului pentru sustinerea acestui proiect "de suflet" si a spus ca in anii viitori vor fi organizate in Parlamentul Romaniei mai multe evenimente importante legate de relatia cu R. Moldova.

Ambasadorul R. Moldova la Bucuresti, Iurie Renita, a declarat ca acest eveniment este cu multiple semnificatii pentru R. Moldova si relatiile bilaterale si "se inscrie perfect in relatiile excelente intre R. Moldova si Romania".

"Organizarea expozitiei de vinuri moldovenesti la Palamentul Romaniei, este unul dintre cele mai concludente elemente ale relatiei privilegiate si strategice dinte statele noastre", a mai spus ambasadorul R. Moldova. El i-a oferit presedintelui Camerei, cadou o sticla de vin moldovenesc.

Zgonea a remarcat ca este un vin foarte bun si ca le recomanda barbatilor, pentru doamne, vinul rosu.

Citeste si:
Guvernul propune majorarea salariului minim la 3.700 de lei
Guvernul propune majorarea...

Expozitia este deschisa publicului pana in 17 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.