Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a afirmat ca a fost sunat de catre presedintele Traian Basescu, in urma cu doua-trei saptamani, care l-a rugat ca Radu Ghetea sa nu fie schimbat de la conducerea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) Bank, fara a motiva aceasta interventie.

Declaratia a fost facuta miercuri seara, la Guvern, in contextul in care Ioana Basescu, fiica presedintelui Traian Basescu, a luat, in 9 septembrie 2013, un credit in lei de la CEC Bank, in valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpara un teren de 290 hectare din judetul Calarasi, imprumut garantat cu soldurile prezente si viitoare ale unui cont deschis la CEC si cu terenul agricol achizitionat.

El a raspuns astfel intrebat de un jurnalist, care a invocat "surse bancare", daca este adevarat ca Basescu l-a sunat pentru a-i cere ca Ghetea sa nu fie schimbat de la CEC.

"M-a sunat acum doua-trei saptamani, pentru ca este in procedura de schimbare statutul CEC Bank privind schimbarea modului de administrare al acestei banci si cred ca domnul presedinte Ghetea a dat fuga la domnul presedinte Basescu sa ceara sprijinul pentru a nu fi schimbat in eventualitatea in care se va schimba sistemul de conducere la CEC Bank. M-a rugat....", a spus Chitoiu, potrivit MEDIAFAX.

El a adaugat ca i-a raspuns presedintelui ca, in momentul in care va fi luata o decizie de schimbare a modului de administrare a CEC Bank, va fi realizata si o evaluare a activitatii actualei conduceri a CEC.

"Daca banca a performat sub actuala conducere, ramane pe functie; nu a performat, nu ramane pe functie", a conchis Chitoiu.

Premierul Victor Ponta a afirmat la randul sau ca a fost informat despre aceasta discutie si ca presedintele a sunat astfel la un ministru pentru a pune "o pila" pentru un sef de banca.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca nu exista nicio legatura intre ancheta DNA si achizitia terenului din Calarasi facuta de fiica sa cea mare, Ioana Basescu, el spunand ca "plagiatorul Ponta ramane un mare mincinos".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.