Fostul premier Emil Boc considera ca Guvernul Ponta va gasi motive sa promoveze proiectul de la Rosia Montana pe alta cale, prin HG, nu prin Parlament, apreciind drept "o cacealma" respingerea proiectului, o incercare "de adormire" a celor care se opun acestuia.

Intrebat, marti, de jurnalisti, cum comenteaza respingerea proiectului de lege privind Rosia Montana, Emil Boc a spus ca cei de la USL recurg la "un joc de-a soarecele cu pisica" pe tema acestui proiect minier, transmite MEDIAFAX.

"Nu ma intereseaza cacealmaua pe care o fac domnii astia, e o cacealma pe care o fac, un joc de-a soarecele cu pisica, pe care il practica in fiecare zi. Pana la urma o sa-si gaseasca motive pentru a promova Guvernul pe alta cale proiectul si nu pe calea Parlamentului. Cred ca este doar o incercare de adormire a celor care sunt impotriva proiectului de la Rosia Montana pentru ca, la un moment dat, sa vina Guvernul cu o decizie de a promova prin Hotarare de Guvern proiectul Rosia Montana, dupa ce se va adopta prin Parlament legea cadru care vizeaza situatia resurselor, nu doar a celor din aur. Este o incercare de adormire a celor care sunt impotriva proiectului", a spus Boc.

El a afirmat ca, din nefericire, "jocul de-a soarecele si pisica se va incheia cu adoptarea de catre Guvern a proiectului Rosia Montana".

Comisia parlamentara speciala a respins, luni, cu 17 voturi "pentru" si doua abtineri, proiectul Guvernului pentru exploatarea miniera de la Rosia Montana.

Membrii Comisiei s-au reunit, luni dupa-amiaza, in sedinta pentru a decide prin vot in legatura cu proiectul Guvernului.
In urma votului, proiectul a primit raport de respingere.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, dupa sedinta USL in care s-a decis ca proiectul de lege transmis de Guvern sa fie respins de catre Comisia parlamentara speciala, ca proiectul minier de la Rosia Montana se va face in baza Legii cadru care urmeaza a fi elaborata de Legislativ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.