Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu spune ca "Romania are nevoie de mai mult calm in viata politica", ceea ce nu inseamna sa abdici de la principii si proiecte precum independenta justitiei si subliniaza: "Am intrat in politica pentru a da, nu pentru a lua. Am dat si voi mai da".

"Cred ca Romania are nevoie de mai mult calm si mai multa predictibilitate in viata politica, pentru a atrage investitii si a crea locuri de munca. Aceasta nu inseamna sa abdici de la principii si proiecte precum independenta justitiei si combaterea coruptiei, dimpotriva", a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, Catalin Predoiu, despre care seful statului a spus ca este "mult prea flexibil si impaciuitor".

Catalin Predoiu a comentat si pe Facebook afirmatiile presedintelui Traian Basescu.

"Da, vreau sa aduc Pacea si Linistea romanilor, ca sa-si poata construi bunastarea. Am adus Pacea in sistemul judiciar, cu consimtamantul Premierilor Tariceanu, Boc si al Presedintelui Basescu", a scrie Predoiu.

In opinia sa, "aceasta pace in Justitie" a adus Romaniei patru rapoarte pozitive pe justitie si patru coduri fundamentale, precum si Legea micii reforme, care a ajutat la pedepsirea marilor corupti.

"Aceasta Pace a fost din pacate intrerupta de mici razboaie pe care le-am dat, doua greve ale magistratilor, un conflict constitutional cu CSM castigat la CC cu unanimitate, alt razboi pentru legea raspunderii magistratilor. Infractori fugiti din tara au fost extradati cu succes in aceasta Pace. Sunt lucruri pentru care trei Premieri si un Presedinte de tara m-au plasat in afara sistemului politic, ca sa lucrez pentru Romania. De data aceasta, eu vreau o Pace pentru Romania, ca sa iesim din vrajba nationala si din saracie si nu am de gand sa-mi plec capul pentru optiunile mele. Asta nu inseamna ca voi abdica de la onestitatea si fermitatea mea. Daca e cazul sa mai duc razboaie pentru justitie si dreptate, o voi face. Am intrat in politica pentru a da, nu pentru a lua. Am dat si voi mai da. O fac pentru poporul roman", a adaugat Predoiu.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la B1 TV, ca prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu este un om in care nu mai are incredere, fiind mult prea flexibil si impaciuitor, iar Romania are nevoie de un presedinte care sa nu faca compromisuri.

"Va aduce pacea peste tara, linistea peste patrie. Nu vreau sa ii fac anticampanie, dar este un om in care eu nu am incredere, pentru ca i-am vazut flexibilitatea cand era guvernul liberal, s-a inteles cu Hrebenciuc, s-a inteles si cu mine (...) cand i-a spus Ponta ca ar putea ramane in Guvern, a fost de acord, nu a vrut Crin. E mult prea flexibil si impaciuitor, Romania mare are nevoie de un mandat cu un presedinte care sa nu faca compromisuri", a spus Traian Basescu despre Catalin Predoiu.

Traian Basescu a spus ca i-ar placea ca Emil Boc sa candideze la prezidentiale, pentru ca este "un om extrem de onest si are curaj in momentele dificile".

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre Elena Udrea a spus ca nu stie daca va candida, dar ca Romania nu este pregatita pentru un presedinte femeie. "Nu stiu daca va candida, intrebati-o pe ea. E totusi femeie, femeile se mai razgandesc", a spus Basescu.

Seful statului a spus ca nu mai are incredere in Partidul Democrat Liberal.

"Nu am incredere in PDL. Ii vad cum fac si opozitie. Nu as mai discuta, e partidul meu de suflet si nu l-as barfi, insa nu le recomand sa greseasca cu un candidat care sa se inteleaga cu toata lumea, pentru ca nu toata lumea e buna", a afirmat Basescu.

El a mai adaugat ca el nu considera ca PDL este nefrecventabil. "Este partidul meu de suflet", a spus seful statului, precizand ca nu se va intoarce in PDL, ci va merge la Fundatia Miscarea Populara si la partidul care s-a format din aceasta fundatie.

"Vreau sa creasca acest partid (Miscarea Populara - n.r.). Vreau sa il vad ca creste si devine competitiv pentru 2016", a spus el.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Traian Basescu a spus ca isi pune sperantele ca acest partid, Miscarea Populara, va continua programul sau. "Stiu ce oameni s-au dus acolo, nu au ei un procent cam mare, poate ca vor mai creste, cand am sa pot am sa ii ajut, fara sa fiu membrul lor, si dupa ce termina procedura de inregistrare chiar am sa mai vorbesc cu ei", a spus Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.