Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca PSD nu poate da seful statului daca se rupe de PNL, iar un candidat de dreapta, inclusiv Crin Antonescu, va fi sustinut in turul 2 de toata dreapta si este de preferat "unui plagiator", precizand ca personal il va invata pe liberal ce are facut.

"PSD nu poate da Romaniei presedintele, mai ales cand personajul este Victor Ponta. Dupa mine, PSD singur nu poate da presedinte iar daca se rup (partidele din USL, n.r.), PNL are o sansa in plus ca sa dea presedinte, pentru ca, cu Crin Antonescu in turul doi, si celelalte candidaturi de dreapta se vor strange in spatele lui", a spus Basescu, potrivit MEDIAFAX.

El a afirmat ca, in opinia sa, USL nu se va rupe.

"Daca nu sunt inteligenti, rup alianta", a spus Basescu.

Intrebat cum le va fi celor din PSD cu Crin Antonescu presedinte, Basescu a raspuns: "Mai rau decat cu mine".

El a afirmat ca un "candidat plagiator" va obtine la prezidentiale mai putin decat partidul, care acum are, din informatiile sale, 35-38%.

Potrivit lui Basescu, singura sansa a PSD este negocierea cu PNL, pentru o eventuala rocada, astfel incat sa poata da presedintele tarii.

Legat de varianta in care PSD candideaza la prezidentiale separat de PNL, Basescu a spus ca in spatele candidatului dreptei care intra in turul doi, inclusiv Antonescu, se vor uni toate partidele si partiduletele care sunt de dreapta.

El a mai spus ca este de preferat Crin Antonescu unui plagiator. "Sunt dispus sa-l invat ce sa faca", a spus Basescu, razand, despre candidatul Crin Antonescu ajuns in turul doi.

Raspunzand unei intrebari, el a precizat totusi ca este o gluma, pentru ca nu crede ca liberalul ar fi dispus sa ii asculte sfaturile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.