Raportul privind proiectul minier Rosia Montana a primit luni votul final in cadrul Comisiei speciale parlamentare.

Comisia parlamentara speciala a respins, luni, cu 17 voturi "pentru" si doua abtineri, proiectul Guvernului pentru exploatarea miniera de la Rosia Montana.

Comisia considera ca Proiectul de lege supus examinarii nu acopera in mod satisfacator toate cerintele complexe privind cadrul desfasurarii activitatii de exploatare a resurselor minerale in Romania si, in consecinta, propune respingerea acestuia.

Avand in vedere carentele legislatiei actuale, care nu tine cont de specificul unor proiecte de anvergura proiectului minier in discutie, Comisia recomanda completarea cadrului legislativ cu masuri care sa stimuleze implementarea unor proiecte miniere de asemenea amploare. Comisia considera necesara stabilirea unor conditii de parteneriat corect intre actionarul majoritar si compania de stat romaneasca, cu respectarea normelor comunitare obligatorii si a principiilor dezvoltarii durabile a zonelor in care va fi realizat proiectul.

Comisia propune, prin prezentul raport, o serie de actiuni pentru stabilirea unui cadru legislativ coerent, care sa sprijine pozitia de negociere a statului roman si in alte proiecte de asemenea anvergura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.