Premierul Ponta a anuntat, luni, dupa sedinta USL in care s-a luat decizia politica de respingere, la nivelul Comisiei parlamentare, a proiectului de lege al Guvernului privind Rosia Montana, ca PSD si PNL sustin impreuna, in Parlament, elaborarea unei Legi cadru privind toate proiectele miniere.

"Am exprimat o pozitie de sustinere a proiectelor economice mari, si asta e. Daca proiectul de lege nu a fost suficient de bun, inseamna ca urmatorul va fi mult mai bun si va acoperi toate criticile de buna credinta, care vor fi luate in considerare si acoperite de Legea cadru", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca aceasta lege va prevedea un cadru pentru toate proiectele miniere, nefiind necesar ca Guvernul sa faca o Hotarare in care sa fie cuprinse conditiile de exploatare.

"Noi avem peste 500 de mine inchise si zeci de mii de locuri de munca pierdute si exista proiecte pentru foarte multe dintre acestea de a fi redeschise. Trebuie insa o Lege cadru care sa specifice foarte clar, sa fie asumata de Parlament si aceasta lege cadru o sustinem impreuna. Din declaratiile politice inteleg ca o sustin si celelalte forte politice care spuneau ca nu vor legea, dar vor exploatarea. Conditiile de exploatare sunt scrise in licente de exploatare, iar licente emite Guvernul in baza legii de cate ori este nevoie", a spus Ponta.

Intrebat daca decizia USL de a respinge in Comisia parlamentara proiectul de lege elaborat de Guvern si transmis Parlamentului este un esec, Ponta a raspuns: "Cum vreti dumneavoastra. De ce e un esec? Sigur ca eu as fi vrut sa se faca exploatarea in baza unei legi. Dar Parlamentul a decis ca vrea sa faca Lege cadru. Mi se pare o solutie foarte buna si o sustin".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.