Premierul Victor Ponta a declarat vineri ca in situatia in care presedintele PNL, Crin Antonescu, va candida doar din partea liberalilor la alegerile prezidentiale, PSD va trebui sa aiba candidat propriu, iar mesajele unor lideri PSD se explica prin pozitia publica a liderului PNL.

Ponta a fost intrebat cum vede declaratiile lui Crin Antonescu, care a precizat ca daca va fi nevoie PNL ar putea sa castige si singur alegerile prezidentiale de anul viitor, relateaza MEDIAFAX.

"Dupa cum stiti foarte bine, eu niciodata nu am vorbit si nu voi vorbi niciodata in public ceva de rau despre domnul Antonescu, fara sa ascund faptul ca ma deranjeaza ca domnia sa sta la putere dar se comporta ca si cand ar fi in opozitie. Dar cred ca lucrul asta nu l-a mai facut in ultima perioada, apreciez aceasta reschimbare de atitudine si sper sa fie constanta", a replicat Ponta, justificand afirmatiile unor lideri PSD legate de candidatul la prezidentiale, care au fost criticate de Antonescu.

De asemenea, intrebat cum vede mesajele transmise de liderii PSD vineri la Liga alesilor locali legate de castigarea de catre PSD a alegerilor prezidentiale, Ponta a raspuns:

"Cred ca a fost un raspuns la declaratia domnului Antonescu care zicea ca va candida PNL singur, si atunci sigur... Daca asa va fi, sigur ca trebuie sa candidam si noi. De altfel, se va intampla acest lucru la alegerile europarlamentare si nu cred ca e nicio suparare ca vom candida separat".

Totodata, el a fost intrebat daca ar putea candida din partea PSD altcineva decat liderul partidului.

"Sigur ca da, cum sa nu. Ati auzit, domnul Oprisan deja s-a oferit", a mai spus premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.