Presedintele Basescu considera ca negocierea Guvern - institutii financiare internationale a fost "de proasta calitate", care nu da sanse economiei romanesti, astfel ca roaga Guvernul sa ia in calcul posibilitatea de a renegocia cu FMI si Banca Mondiala, el punandu-si la dispozitie experienta.

Traian Basescu a declarat ca doreste sa dea un semnal, precizand ca se afla in posesia proiectului de scrisoare care a rezultat in urma negocierilor dintre Guvern si Fondul Monetar International, relateaza MEDIAFAX.

"Am spus-o cred primul, nu o spusese nici Consiliul Fiscal nici alte structuri din mediul de afaceri, dar o spun si acum, este o negociere de proasta calitate, care nu da sanse de relansare economiei romanesti.

Este o negociere care ii va face pe cei care vor primi o bruma de bani sa piarda prin cresterile de preturi mult mai mult decat primesc, dar cel mai grav este ca masurile la care Guvernul s-a angajat nu sunt nici
in scrisoare foarte clar definite, lasa loc la mult arbitrariu si in mod categoric vor fi o frana pentru evolutia economica a Romaniei", a declarat presedintele Traian Basescu, intr-o declaratie la Palatul Cotroceni.

El a adresat Guvernului rugamintea de a lua in calcul posibilitatea de a renegocia cu FMI si Banca Mondiala.

"Public, rog guvernul sa analizeze posibilitatea de a renegocia obligatiile pe care si le-a asumat cu Fondul, UE si Banca Mondiala, iar, daca au nevoie de experienta mea, le-o pun la dispozitie. Cu certitudine sunt solutii si sa ii ajutam pe cei cu cele mai slabe venituri si sa indexam pensiile, pentru ca este in lege si asta nu poate fi discutata, dar si sa lasam economia, sa ii dam o sansa sa isi reia cresterea consistenta", a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.