Premierul Victor Ponta le-a spus, vineri, reprezentantilor PSD reuniti la Atelierul pe Educatie ca este de acord ca modificarile legislative necesare sistemului de educatie sa fie adoptate pe calea ordonantei, aratand ca pe cale naturala prin Parlament ar fi "sabotate de Traian Basescu".

Ponta a spus ca nu se mai poate astepta inca un an, pana se va "scapa" de Traian Basescu.

"Este foarte clar ca acele modificari legislative de care are nevoie sistemul de educatie, pe cale normala, Parlament, adoptare, vor fi blocate si sabotate de presedintele Basescu, nu va promulga legile, le va contesta o data, de cinci ori, de sapte ori la Curtea Constitutionala, asta face cu toate legile importante. De aceea am vrut sa vin astazi, am avut o discutie si cu domnul Pricopie si cu domnul Costoiu, daca constatam ca acest blocaj ne intarzie nu mai putem sta inca un an pana scapam de Basescu. Daca va fi cazul si daca constatam ca e un blocaj peste care nu putem trece, sunt absolut de acord sa adoptam modificarile, cele mai importante dupa ce le discutati cu sindicatele, cu primarii, sunt de acord sa le adoptam pe calea ordonantei, pentru ca e clar ca proiectele de lege vor fi blocate de Traian Basescu", a afirmat Victor Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Premierul a precizat ca isi asuma decizia politica de a incerca sa adopte modificarile necesare invatamantului cat mai repede.

"Haideti sa vedem ce-i urgent si adoptam rapid, nu mai stam dupa blocaje, ca e un an, e putin daca ma gandesc ca au trecut noua luni de cand reusim sa supravietuim ca tara. Dar un an e lung pentru sistemul de educatie si sunt lucruri pe care trebuie sa le adoptam acum, ca sa intre in vigoare la inceputul anului scolar si universitar din septembrie-octombrie anul viitor", a adaugat Victor Ponta.

El a aratat ca a primit reprosuri ca, desi a promis modificari pentru invatamant, nu s-a reusit acest lucru.

"Deci, din punctul meu de vedere, imi asum decizia politica de a incerca sa adoptam aceste modificari necesare in asa fel incat lucrurile pe care am zis ca le modificam, am vazut si pe buna dreptate mi s-a reprosat ca «domn'e, ati zis ca le modificati si nu le modificati», pentru ca e greu daca nu chiar imposibil sa explicam ca noi adoptam legea si presedintele Basescu o blocheaza. Daca o blocheaza, atunci mergem pe calea directa si eu imi asum aceasta raspundere politica de a face modificari pe care le-am promis si necesare cat mai repede", a mentionat Ponta.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

El le-a spus reprezentantilor PSD ca isi cere scuze ca Atelierul de Educatie al social-democratilor a fost al doilea la care a participat, dupa cel al agriculturii.

"Imi cer scuze ca nu a fost primul atelier la care particip. Am recunoscut ca intai am fost la Agricultura, ca acolo dadeau si mancare, aici doar carti poate", a spus zambind premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.