Vicepresedintele PSD Gheorghe Nichita, primar al orasului Iasi, a criticat, vineri, la "Atelierele Viitorului" organizate de PSD, pozitia ministrului de Interne, Radu Stroe, pe subiectul descentralizarii Politiei, afirmand ca liberalul doreste sa mentina "controlul pe sefi".

Nichita a sustinut ca in momentul infiintarii structurilor de politie locala a existat o reticenta din partea Guvernului, insa in cele din urma s-a dovedit ca autoritatile locale pot pregati personalul pentru a pune la punct un sistem eficient.

"Stiti cu cat ne-a scazut infractionalitatea in urmatorii ani de zile? Cu 43%, si acest lucru l-a masurat chiar cine? Cei de la Politia nationala, cand faceam munca in locul lor. Astazi vorbim cu ministrul de Interne si nu vrea sa inteleaga treaba asta, pentru ca sistemul nu e nevinovat, sistemului dansului de acolo. Sunt inca oameni care vor centralism, dar nu sa dea competente mai departe, vor sa tina in mana totul, controlul pe sefi si asa mai departe, dar fara sa ne lase sa facem ordine si liniste publica, desi noi avem in lege obligatia sa respectam ordinea si linistea publica", a afirmat Nichita, potrivit MEDIAFAX.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, declara, in octombrie, ca nici Politia Rutiera si nici Politia de ordine publica nu vor fi desprinse din MAI si trecute in subordinea autoritatilor locale.

"Folosesc acest prilej pentru a linisti toate structurile MAI. Nu se vor descentraliza de aici nici Politia de ordine publica, nici Politia Rutiera si cu atat mai putin alte structuri care la un moment dar erau vehiculate prin presa", spunea Radu Stroe in videoconferinta organizata la Ministerul Afacerilor Interne pe tema pregatirilor de iarna.

Ministrul preciza ca "a fost o decizie politica inteleapta".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.