Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca pozitia exprimata de seful statului in chestiunea bugetului de stat si a masurilor pentru 2014 reprezinta incercarea unui "animator de mici grupuri politice" de a "ciupi" cateva puncte politice.

Antonescu a fost intrebat cum vede criticile formulate de Traian Basescu in privinta solutiilor gasite de Guvern pentru bugetul pe 2014, in special de a introduce noi taxe si impozite.

"Asta este aproape un proverb: nimeni nu introduce taxe si impozite cu placere... Pozitia presedintelui pentru mine nu e de luat in considerare, pentru ca nu e pozitia unui presedinte, este pozitia unui animator de mici grupuri politice. Este discursul unui lider politic al unei grupari de nisa, care incearca sa ciupeasca ceva puncte dupa ce un buget s-a facut. Poate ca ar fi fost important ca presedintele sa ne spuna cum de a ajuns Romania in situatia de a fi sub constrangerile FMI. Poate era important sa ne spuna ce mari masuri liberale a luat domnia sa cand avea guvernele la dispozitie si negocia cu FMI. Poate ca era interesant sa ne spuna acum ce putea face acest guvern in conditiile date. Asa, sa spui in general ca bine ar fi sa fie bine si sa nu fie rau, bine ar fi sa fie taxe mici, toata lumea sa fie multumita, e usor. Nu trebuie sa fii presedinte pentru asta", a sustinut Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca in prezent constata ca se trece la crearea de taxe noi, care sa hraneasca sistemul bugetar, el precizand ca astfel se ajunge iar la situatia in care "omul gras - statul, se urca in spatele omului slab - economia", ceea ce este gresit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.