Daca duminica viitoare ar fi alegeri pentru presedintia Romaniei, premierul Victor Ponta ar castiga detasat, indiferent de contracandidat, potrivit unui sondaj realizat de CSCI.

Astfel, 32% dintre romani ar vota cu actualul sef al Guvernului. Dupa premier, urmatorul politician cu cele mai mari sanse de castig ar fi Crin Antonescu, cu care ar vota 25% din respondenti. Pe a treia pozitie se plaseaza Mihai – Razvan Ungureanu, care ar fi votat de 22% dintre cetatenii tarii cu drept de vot. De asemenea, 16% ar vota cu Catalin Predoiu si 15% cu Elena Udrea, relateaza Romania TV.

Mai mult, actualul premier are castig de cauza si in turul doi. Daca in turul doi ar ajunge Victor Ponta si Crin Antonescu, premierul ar obtine 58% din voturi, in timp ce actualul candidat al USL ar obtine 42%. Daca in turul doi ar ajunge Ponta si Mihai Razvan Ungureanu, Ponta ar obtine 64% din voturi. Iar daca ar ajunge cu Elena Udrea, premierul ar avea parte de o victorie zdrobitoare, cu 67% la 33%.

Si la capitolul incredere, tot premierul iese pe primul loc: 40% dintre romani il crediteaza cu incredere multa, in timp ce doar 25% dintre romani au foarte multa incredere in Crin Antonescu.

Sondajul de opinie a fost realizat la comanda Fundatiei Multimedia, pe un esantion de 1.123 de persoane, in perioada 28-31 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.