Reducerea contributiilor de asigurarile sociale cu 5 puncte procentuale de la 1 iulie 2014 reprezinta un angajament politic care va fi indeplinit, desi nu este usor, a afirmat premierul Victor Ponta.

"Faptul ca am cuprins in Memorandum (convenit cu Fondul Monetar International-n.r.) intentia foarte clara de a reduce contributiile de asigurari sociale cu o valoare semnificativa, de 5%, de la 1 iulie este un angajament politic pe care-l vom indeplini", a spus premierul in sedinta de guvern.

El a aratat ca aceasta masura va fi luata deoarece este benefica.

"Sigur ca nu e usor, dar tot ce am promis pana acum, am facut, si vom face si reducerea CAS, pentru ca este o masura buna, corecta pentru economie si e un angajament politic foarte clar", a mai spus Ponta.

Si ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a declarat, marti seara, ca reducerea CAS in a doua jumatate a anului viitor cu 5% "este un angajament clar, ferm, nu o promisiune", dar a evitat sa precizeze daca si-ar da demisia in cazul ratarii acestui obiectiv.

Luni seara, la finalul negocierilor cu Fondul Monetar International, premierul Victor Ponta a anuntat ca nivelul contributiilor de asigurari sociale va fi redus cu 5 puncte procentuale din al doilea semestru al anului viitor, daca Guvernul va identifica pana la 1 iulie toate resursele care sa permita compensarea integrala a efectelor acestei masuri.

El a aratat ca reducerea CAS este un angajament politic asumat in numele Guvernului si al coalitiei de guvernare si a prezentat ca sigura aceasta diminuare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.